Korean i rampljuset

Hollywoodfilmer som "2Fast 2Furious" har fått oanade proportioner i staterna. Det har blivit ett jättesug efter asiatiska vrålåk och stylingfirmorna har tagit lagen i egna händer. Trimmade specialbyggen med kjolpaket och lysande neonljus säljs som aldrig förr. Nu presenterar Hyundai konceptbilen HCD8 och visst syns det var inspirationen kommer ifrån. Fräckare "streetracer" får man leta efter!

Foto:

Bilnyheter2004-12-04 09:56

På bergssluttningen reser sig den världsberömda Hollywoodskylten med sina femton meter höga bokstäver. Ja, här har många misslyckade skådespelare kastat sig ut. Men nya Hyundai HCD8 behöver inte fundera på att rulla över stupet - det är nämligen en av de läckraste bilarna filmstaden skådat. Och om bara publikintresset blir tillräckligt stort så väntar produktion?

Lämnar walkover
Hyundais designstudio ligger bara ett stenkast från glitterstaden och det förklarar fotomiljön. Mannen bakom sportcoupén heter Joel Piaskowski och hyllas till skyarna av alla designgurus. Det är förnämt tunga linjer och HCD8 upplevs vara gjuten i ett enda stycke. Lacken är dessutom inspirerad efter Kaliforniens citronodlingar och det får säkert många färgexperter att "surna" till. Interiören bjuder däremot på stora kontraster - här dominerar anilinläder, aluminium och fötterna vilar på trägolv. Ja, utrymmena är riktigt bra och en måttstock är att skuffen rymmer två golfbagar. Under huven är HCD8 försedd med en kompressormatad V6:a som driver framhjulen och saknar lustgas. Nej, maskineriet räcker knappast för att vinna något "streetrace" på Sunset Boulevard. Men vad gör det när blotta åsynen av koreanen får kombattanterna att lämna walkover!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!