Kul på tre hjul

Kan du inte välja mellan en ny sportvagn eller motorcykel? Ja, då är nya trehjuliga Vandenbrink Carver fordonet för dig. Det är nämligen varken fågel eller fisk utan något extremt mittemellan. Man sitter helt normalt och det krävs bilkörkort - men kurvorna tas som den värsta roadracinghoj. Men andra ord fullt nedlägg, med den skillnaden att knäpuckarna aldrig nuddar asfalten. Det är med skräckblandad förtjusning vi har spanat in bilhojen.

Foto:

Bilnyheter2004-08-02 07:29

Amsterdam utpekas ofta som ett syndens näste där allt finns och erbjuds helt öppet. Visst ser man många lämna stadens ökända "coffeshops" och det är inte något vanligt kaffe som fått besökarna att dra på mungiporna mer än vanligt.
Nu finns en annan holländsk produkt som gör precis samma arbete, fast helt lagligt och utan att förstöra hjärncellerna. Låt oss presentera den rullande skrattmaskinen: Vandenbrink Carver!

Liten men tuff
En sak kan jag lova: rondellkörning har aldrig varit så roligt och det känns nästan som ett dödsföraktat stunt. Anledningen är ett nyutvecklat hydraulsystem som saknar motstycke i bilvärlden - det tillåter nämligen karossen att luta 45 grader i kurvorna. Man tror givetvis att tandembilen ska tippa över ända, men Carver är en trygg holländare med alla tre hjulen på jorden. Ja, om föraren tycker det är otäckt så är det inget vad passageraren i läderstolen strax bakom tycker. Helt plötsligt försvinner horisonten och man är öga mot öga med asfalten. Under huven arbetar en bensinfyra på 65 hästar, vilket man kan tro är i minsta laget. Tror gör man dock i kyrkan och i realiteten uppnås hundrastrecket på åtta sekunder samtidigt som toppnoteringen är 185 km/h. Men allt har ett pris och Vandenbrink Carver kostar 360 000. Ändå "lutar" många åt ett köp!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!