Magnum i sikte

(Detroit - USA) Under 60-talet genomförde Dodge något som bilvärlden sent ska glömma: ?the Dodge rebellion?. Uppropet bestod i att märket tillverkade den ena muskelbilen värre än den andra. Hästkrafter betydde allt för den blivande bilköparen och fartåk som Charger, Challenger samt Cornet ritade svarta streck i vardagen. Nu rullar historien igen - nya Dodge Magnum är nämligen en giftig muskelbil med puckelrygg!

Foto:

Bilnyheter2003-01-10 08:16


Dodge visar maximal skaparglädje med Magnum SRT8 och den fräcka karossen är bara en aptitretare. Under skalet har muskelbilen lånat många komponenter av sina namnkunniga släktingar, hjärtat är exempelvis en kompressormatad Hemi-vinkelåtta. Låter motortypen bekant? Ja, det är samma maskin som sopade mattan med konkurrenterna på det ljuva sextiotalet.Skjuter skarpt
Dodge förknippas knappast med kombibilar, men snart ska det bli ändring på det. Magnum STR8 lanseras nämligen nästa år och är en muskelbyggare med puckelrygg. Utseendet är lika udda som det låter och amerikanska designexperter liknar bilen vid en ?bulldog på fyra hjul?. Bakom ratten är det dock inte lika stilfullt. Standardutrustningen är visserligen hög, men interiören består av skinnklädda standardstolar och en slätstruken instrumentpanel. Men för mig är det tekniken som gör paketet fulländat och den här gången har Dodge tagit i så konkurrenterna baxnar. Under huven jobbar en bakhjulsdriven V8 på 430 kusar och 480 Newtonmeter. Därmed skjuter Dodge skarpt och Porsche står mitt i skottlinjen.
-Snacka om grovkalibrig Magnum...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!