Medvind för Passat

Den första Volkswagen-modellen som döptes till Passat såg dagens ljus för trettiotvå år sedan och namnet hämtades från en kraftfull vind som blåser över Kanarieöarna. Bilen blev en fullträff och som en kraftig virvelvind drog Passaten fram genom vår kontinent och orsakade stor förödelse bland konkurrenterna. Nu är dags för en den sjätte generationen och vi har dragit av premiärtäckelset!

Foto:

Bilnyheter2005-03-07 09:24

När Volkswagen presenterade Passat för första gången år 1973 så blev bilen en sensation som gav feta rubriker. Bilen var näst intill världens åttonde underverk med både framhjulsdrift och självbärande kaross. Framgången har hållit i sig under årens lopp och dagens Passat (som introducerades för åtta år sedan) är den största kassasuccén i "folkas" historia. Tacka tjänstebilskunderna för det.

Lansering i april
Påkostat och nyskapande är huvudingredienserna som designchefen Murat Günak vill förmedla med nya Volkswagen Passat. De utvändiga förändringarna omfattar exempelvis ett helfräckt nylle med dubbelgrill aŽla Audi, linjeskönare motorhuv och nya strålkastare. Baktill syns dessutom ett nytt bakljusarrangemang och en tvärt avhuggen bagagelucka. Den moderna interiören och höga standardutrustningen är två andra glädjeämnen. Om vi hoppar in bakom ratten så är hela förarmiljön ny och några förvaringsfack har tillkommit. På instrumentpanelen är allt i sin ordning - förutom att både handbromsspaken och tändningsnyckeln gått i graven. Nu är det en elektrisk knapp respektive ett nyckelkort som gäller. Motorutbudet är brett och omfattar sju olika maskiner från 102 hästkrafter upp till värstingen: en vinkelsexa på 250. Så visst är Passat fortfarande en frisk fläkt och stormvarning är utfärdad till lanseringen i april!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!