Merca i högklackat

Nu är tiden inne för en helt ny Mercedes A-klass och den kan beskrivas med den slitna klyschan om damskon: stor inuti men liten till det yttre. Det är nämligen "högklackat" som gäller och karossen mäter 160 centimeter i strumplästen. Nya A-klass tar ett stort steg framåt och sparkar alla konkurrenter på smalbenen. Vad sägs om fräsigare formgivning, snyggare inredning och sju nyutvecklade motorer? Frågan är om det finns risk för skoskav?

Foto:

Bilnyheter2004-08-02 07:31

"Ska vi ut och slå runt i kväll?" Ja, Mercedes A-klass fick ingen lyckad start efter sin beryktade kullerbytta och skämten haglade tätt.
Men den som skrattar bäst skrattar som bekant sist, problemen fixades och fram till dags datum uppgår försäljningen till 1,1 miljoner exemplar.
I september är det dags att lansera generation II och den här gången kan man välja mellan tre- eller fem dörrar.
Vi har smygtittat!

Genialisk idé
Mercedes A-klass tuffa formgivning har knappast skott sig på funktionen. Kupén är nämligen riktigt rymlig och fylld av roliga gimmicks.
Här sitter fem personer bekvämt och de spejar ut över en helt ny inredning av högsta kvalisort. Det finns även en välbevarad hemlighet med A-klassen som fått patentnummer:
"DE 4326396C2". Bakom siffrorna gömmer sig en genialisk idé som tillåter motorn att luta femtionio grader likt det berömda tornet i Pisa. Fördelarna är att maskinen tar mindre plats och trycks ner under golvet vid en krock. Under huven erbjuds fyra nyutvecklade bensinare (95/116/136/193 hk) och tre oljebrännare med partikelfilter (82/109/140 hästar). Så för att avsluta som vi började: Mercan må påminna om en "damsko". Ändå ska man absolut inte ta nya A-klass med en klackspark!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!