Minis vinnande koncept

Mini fyller 50 år och firar födelsedagen med en helt ny konceptbil som kommer att finnas hos handlarna redan nästa år. Den nya hundkojan är i stort sett produktionsklar, men visst kommer det att ske en del småförändringar. Coupén ska ta plats som en tvåsitsig lite sportigare Mini och världspremiären sker under Frankfurts bilsalong. Allt är bäddat för den roligaste britten genom tiderna.

Foto:

Bilnyheter2009-09-15 07:06


Mini nådde under sextiotalet stora framgångar på världens tävlingsbanor, inte minst med Picko Troberg bakom ratten. Cooper blev synonymt för engelsmännens lite sportigare bilar med mycket krut under huven och än idag används begreppet. Nya Mini Coupé är en riktig tuffing och konceptbilen har begåvats med samma trimmade maskin som i Mini John Cooper Works.

Håll dig vaken
Interiören är stilren utan en massa knappar och lull-lull, men den gigantiska hastighetsmätaren i stil med Big Ben finns fortfarande kvar. De skålade sportstolarna i brunt läder har fått inslag av turkosblåa linjer vilket matchar bilens lack perfekt. Utseendemässigt skiljer sig coupén mot övriga hundkojor då den exempelvis blivit rundare om baken. Den främre vindrutan lutar som det berömda tornet i Pisa och baksätet är helt slopat, vilket gör bagageutrymmet riktigt imponerande. Under huven arbetar en turbofyra på 211 hästar som klarar 0-100 på 6 sekunder och toppar 240 km/h. Redan nu går ryktet om att toppen kommer att falla och förhoppningsvis får vi inom kort även se en fräck Coupé-Cabriolet. Nu återstår bara frågan om de skålade sportstolarna är lika obekväma som i urhundkojan? Minis grundare, Sir Alec Issigonis, ansåg nämligen att ju sämre man satt desto lättare var det att hålla sig vaken!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!