När hjulfesten kom till Öland

Den som gillar bilar fick igår sitt lystmäte när Cannonball Run Europe rullade in på Strand Hotells gräsmatta. Tävlingen startade i London på söndagseftermiddagen och redan strax efter klockan åtta på morgonen anlände den första av de sjuttiotalet exklusiva bilarna.

Värsting bland stadsjeepar. Hummer H2.

Värsting bland stadsjeepar. Hummer H2.

Foto:

Bilnyheter2005-07-06 07:11

Tävlingen ja, någon hastighetstävling handlar det inte om även om en del förare hade svårt att hålla gasfoten i styr. Fem av dem åkte dit för fortkörning i Malmö och en på Ölandsbron.
Men här gäller det att köra på så kallad iedealtid, det vill säga så nära den tid som redan finns uträknad för sträckan.
Det här spektakulära inslaget lockade förstås massor av åskådare, och det fanns onekligen en hel del att titta på. Till exempel en Aston Martin DB9, svart som synden, och en Bentley Continental GT, en imponerande bjässe med retrostuk som också blivit en försäljningssuccé.
Det lilla engelska märket TVR var representerat med tre olika modeller och Ferrari med två, en 360 Modena och en 400 2+2 med automatlåda! Flertalet bilar var dock mera standardbetonade men med åtskilligt vässade motorer.
I mängden reste sig värstingen bland stadsjeepar, en Hummer H2 och arrangörerna hade till och med en egen ambulans med sig.
På eftermiddagaen ägnade sig deltagarna åt kall pilsner och på kvällen var det grillparty och rockmusik. Idag på morgonen lämnade gänget Borgholm med destination Knutstorp Ring i Skåne där de passade på att lufta bilarna ordentligt. Därefter går tävlingen vidare i Europa och avslutas på fredag med stor bankett i London.

Ölandspoliserna Bosse Johansson och Thomas Lönnqvist trivs i sällskapet.
Ölandspoliserna Bosse Johansson och Thomas Lönnqvist trivs i sällskapet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!