Oj, vilken skottkärra!

Chevrolet SSR liknar inget annat på fyra hjul och modellen skulle lika gärna kunna användas av Batman för att jaga bovar i Gotham City. Nu blir det förmodligen precis tvärtom: att ordningsmakten jagar Chevan. Under huven mullrar nämligen en vinkelåtta på 390 hästar som driver på de bakre tjugotummarna - så har man något på flaket så vill det till att surra fast det ordentligt!

Foto:

Bilnyheter2004-11-27 05:12

Chevrolets ingenjörer fick ett superhemligt uppdrag: de skulle klara av konststycket att kombinera en gammal hederlig pickup med en öppen sportvagn.
Resultatet blev Chevrolet Super Sport Roadster och skapelsen imponerade så stort på företagsledningen att det beslutades om serieproduktion. Låt oss presentera världens kaxigaste "skottkärra".

Är taket nått nu?
Frampartiet är fräckt med sina runda små strålkastare, kraftiga skärmbreddare och med Chevas enorma emblem som pricken över i:et.
Baken liknar till stora delar fronten, förutom att två superfeta avgasrör sprider vinkelåttans underbara motorsång. Kupén i SSR rymmer två personer och är naturligtvis otroligt lyxig.
Instrumenteringen är en fröjd att betrakta och innehåller bland annat navigationssystem och en rejäl ljudanläggning. Men det som gör bilen så speciell är taket: det fälls nämligen på några sekunder och plåtcabben gömmer sig i ett litet schakt mellan kupé- och lastflaket.
Det är med andra ord bara att välja om du vill ha en fräck pickup-coupé eller öppen pickup-roadster. Prislappen är 330 000 kronor i staterna - vilket fått mängder av cowboys att fälla taket, lasta flaket och reta gallfeber på sheriffen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!