Ökenfolkets folka

(Wolfsburg - Tyskland) I Nordafrikas Saharaöken lever ett nomadfolk som kallas för Touareg. De är berömda för sina traditioner, sin intelligens och har förmågan att anpassa sig till den ogästvänligaste platsen i världen.

Foto:

Bilnyheter2002-05-19 10:58

Solen i Sahara är nämligen brännhet, nätterna iskalla och den guldgula sanden är ofruktbar.
Så det är inte undra på att Volkswagen döpt sin nya terrängbil till Touareg!
Lusten att bestiga sanddyner lockar varje år mängder av äventyrare till världens största öken som är sjutton gånger större än Sverige. Anledningen är tämligen enkel - i Sahara är det nämligen tillåtet att byta ut kamelerna mot terrängbilar. Därmed kan Volkswagen erbjuda ett rullande korståg i Touaregfolkets fotspår.

Urstark turbo-dieselSka man vara riktigt trendig i bilbranschen så gäller bara en sak just nu: en cool crossover.
Det är ett mode som sveper över oss och innebär att bilen är klädd för både fritid och fest.
Volkswagen Touareg är exempelvis utrustad med luftfjädring, lågväxel, tre diffspärrar och klarar att bada i 59 centimeters vatten. Då är interiören raka motsatsen, den påminner nämligen mer om en lyxbil.
Instrumentpanelen är en fröjd att betrakta och de flesta funktionerna styrs med hjälp av en bildskärm. Här kan man göra allt från att surfa på nätet till att titta på TV.Vid lanseringen i slutet av året erbjuds två motorer: dels en sexa på 220 hk och dels världens kraftfullaste dieselmotor - en vinkeltia på 313 galopperande hästar. Touareg delar för övrigt de flesta komponenterna med nya Porsche Cayenne.
Därmed blir det betydligt lättare att sälja ökenfolkets folka än att sälja sand i Sahara!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!