Öppen för intryck

"Bästa sättet att få ett arbete att verka svårt är att skjuta upp det?. Citatet är hämtat från den brittiske premiärministern Winston Churchill och det innebär att Volkswagen concept C tycks ha varit minst sagt komplicerad. Bilen har nämligen skjutits upp successivt, men inom kort är en fyrsitsig cabriolet med fällbart plåttak verklighet. Tro mina ord - det blir en frisk fläkt på fyra hjul!

Foto:

Bilnyheter2004-05-07 07:15

I bilbranschen måste utvecklingsfolket vara öppna för intryck. Lanseras en fyrhjuling som är lika svårsåld som is i Nordpolen eller sand i Sahara så kan hela företagets existens stå på spel. Därför trippelcheckar alltid marknadsstrategerna bilköparnas förväntningar och tack vare det kan vi vara bombsäkra på att en cabriolet för fyra står högt upp på önskelistan hos "folkas" målgrupp. Nu ska den nämligen bli verklighet och vi har tjuvtittat.

Lurar ögonen
Effekten är obeskrivlig och en hel journalistkår tappar kollektivt hakan. Samtliga närvarande följer rörelsen med huvudena precis som de vore publik vid en tennismatch. Allt händer när ingenjörerna ska fälla plåtcabben - Volkswagen concept C stoltserar nämligen med en unik femstegslösning som bjuder på en strippshow som sent ska glömmas. Men hänger regnet i luften (som det ofta gör i Sverige) så har takkonstruktionen dessutom en öppningsbar sollucka, vilket knappast har förenklat bygget. Interiören är påkostad med en nära nog perfekt kvalitetskänsla: lädret är välskräddat och fuskträet gör sitt bästa för att lura ögonen. Under huven arbetar en FSI-bensinare på 150 hästar vars förbrukning ligger runt 0,6 liter per mil. Med andra ord mindre än Sir Churchills dagsförbrukning av ädla drycker!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!