Porsche für alle

Äkta sportvagnar har sina begränsningar: de rymmer två och bagageutrymmet är ett skämt. Men ägaren kompenseras oftast väldigt generöst med hästkrafter och prestanda till bristningsgränsen. Men varför ska man behöva välja och låta familjen hamna i kläm? Så gick diskussionerna i styrelserummet och resultatet är nya Porsche Panamera. Tysken är närmare fem meter lång och erbjuder gott om plats för fyra. Här är inte frågan om man drabbas av habegär - utan när!

Foto:

Bilnyheter2009-09-15 07:03


Låt oss börja med modellnamnet. Det skiljer trots allt bara en fjuttig bokstav från att supertysken förvandlas till en käck insamlingskampanj för burkar.

911 i storlek XXL
Den kubanska reklamdängan som använts flitigt i TV skräller oavbrutet i skallen när vi tänker på Pan(t)amera. Å andra sidan - letar du upp 2 250 000 burkar så är grundbilen din.
Både fronten, baken samt den fräcka sidosiluetten känns välbekant och visst - mycket av designen är lånad från "lillbrorsan" 911. Interiören lämnar ett bestående intryck precis så som man förväntar sig av en familjesportbil i miljonklassen. De skålade framstolarna är av typen "bucket seats" som håller inälvorna på plats och två identiska sportstolar finns placerade i aktern. Man färdas alltså rysligt bekvämt och kan även ha med sig bagage för en långhelg! Porsche Panamera är en tvättäkta sportbil iklädd familjekostym och erbjuds i tre versioner: S (1 125 000:-), 4S (1 213 000:-) och Turbo (1 600 000:-). Samtliga har begåvats med en V8 under huven där S och 4S har 400 hästkrafter medan värstingen i gänget skryter med 500 turbomatade hästar. Det innebär att spurten till hundra rullar på 4,2 sekunder och toppfarten är 303. Porsche Panamera lämnar ingen oberörd och kompromissen mellan sport- och familjebil har aldrig känts mer rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!