Res till drömfabriken

Modena skulle kunna vara vilken norditaliensk stad som helst. I barerna tvistas det huruvida tortellini har sitt ursprung från Bologna eller Toscana och utanför gör sig våren påmind. Men en sak är annorlunda - det är trafikljudet som med jämna mellanrum dränks av tonerna från flåsande motorer. Vi befinner oss i superbilarnas hemstad och här är det hjulafton varje dag. Inom bekvämt avstånd hittar du Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani och De Tomaso!

Foto:

Bilnyheter2005-04-22 06:57

Modena har 200 000 invånare och expansionen fortsätter stadigt på alla områden. Själva stadskärnan är nästan hopplös att köra bil i - på nolltid har man kört vilse på den långa kringfartsleden och man känner sig som en förvirrad göteborgare i Stockholm.
Men som tur är ligger de flesta sevärdheterna i utkanten av staden och det är i stort sett bara den nyrenoverade Maseratifabriken som ligger centralt.

Hemliga prototyper
I Modena finns två mycket klassiska hotell och en tvättäkta "tifosi" måste naturligtvis övernatta på Hotel Real Fini - det var här som Enzo Ferrari inkvarterade både sina tävlingsförare och älskarinnor.
Ett annat inneställe heter Hotel Canal Grande och här brukade Alejandro De Tomaso hålla hov. Ryktet säger att hans stenrika hustru inte kunde laga mat så paret köpte det flottaste hotellet i staŽn när de flyttade hit i början av sextiotalet. Men det är naturligtvis Ferrarifabriken i Maranello som lockar flest besökare och vakterna vid huvudentrén börjar vid det här laget bli utless på frågan "får jag besöka fabriken". Nej, alla entusiaster hänvisas vänligen men bestämt till företagets intressanta museum: Galleria Ferrari. š
Och missa för guds skull inte baksidan på Ferrarifabriken - här smiter nämligen alla nytillverkade läckerheter ut för provkörning och med lite tur kan någon superhemlig prototyp slinka ut. Ja, rätt bild kan betala din drömsemester med råge!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!