Sanden blev till guld

Elvis Presley använde den som turnébil och Bill Clinton äger en utan baksäte med tanke på Lewinskyaffären. Det finns många historier om Beach Buggyn, strandbilen som byggdes med folkadelar och som stämde överens med popkungens slagdänga: "devil in disguise". Nu är det dags att presentera ytterligare en "djävul i förklädnad" - namnet är Volkswagen Concept T och infrias buggyintresset väntar serieproduktion!

Foto:

Bilnyheter2004-01-29 08:22

Det var i början av sextiotalet som Beach Buggyn fick sitt genombrott och sanden blev till guld för stylingfirmorna I staterna kunde bilfantasterna avnjuta filmer där Elvis Presley och Steve McQueen rattade strandloppan till publikens stora jubel. Nu är det dags att återigen erövra sanddyner och badstränder - tvåtusentalets Beach Buggy är här!

Rumpstek undviks
Det finns en bilresa som varje amerikan drömmer om att få göra - att köra kustvägen från San Fransisco till Los Angeles, sedan vidare genom Arizonas ogästvänliga öken till Grand Canyon för att slutligen nå "banditstaden" Las Vegas. Det är onekligen ett äventyr som kräver sin bil och fräcka Volkswagen Concept T skulle klara det galant. Buggyn har begåvats med måsvingedörrar och för att få den rätta vibben när man kör över Golden Gate-bron så är taket avtagbart.
Det innebär i sin tur att de becksvarta läderstolarna blir brännheta, men tyskarna har slagit sina kloka huvuden ihop och konstruerat en lösning där man kan ändra till tygklädsel med ett handgrepp I maskinrummet arbetar en sexa på 241 hästar som driver på alla fyra. Hundrastrecket klaras av på 6,9 sekunder och toppfarten är 230. Därmed kan man nå slutmålet hyfsat snabbt och väl där sjunga med Beach Buggy-fantasten i "Viva Las Vegas!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!