Sätter fart på festen

Mellan den 12:e till 14:e juni leder alla vägar och spår till Hultsfred. Då är det festivaldags för tjugotredje året i rad och världsartisterna står som spön i backen. Vad sägs om Rage Against The Machine, Babyshambles, Linkin Park, HIM och Robyn? Totalt spelar hundratjugotre band med kravlistor på alltifrån nya kallingar till Kinderägg. De bortskämda världsstjärnorna kan dock glömma flotta limousiner med välsorterade minibarer. Peugeot tar dieselton och sätter fart på festen!

Foto:

Bilnyheter2008-06-11 07:09


Biljetterna börjar tryta och målsättningen är att fylla det vackra festivalområdet till bredden.
Men bakom kulisserna döljer sig en jätteapparat med 4 500 funktionärer, tre mil kablar, två mil stängsel och fyrahundra bajamajor.
Transportgruppen ansvarar för logistiken och till årets musikevent står femton nya Peugeotbilar till förfogande. Häng med på lite bil, kärlek och rock?n?roll.

Musik & miljö
Tänk dig ett gigantisk taxibolag som kör 4 500 mil över hela vårt avlånga land på några dagar i jakten på världens hetaste artister - så är det att jobba i den eftertraktade transportgruppen.
Det är Peugeot som sätter festivalen på hjul och vars dekaltrimmade bilar syns försöka ta sig fram i folkvimlet till de sex scenerna.
Det märks även om du kör Peugeot, för då erbjuds fri festivalparkering och ett klistermärke med texten "Hultsfred Ž08 - i was there".
Årets fokus handlar om kärleken till musiken och miljön! Hultsfred ska nämligen bli Europas miljövänligaste festival och målet är att bli helt koldioxidneutral. Det är här Peugeot kommer in i bilden. Alla bilar drivs av dieselmotorer med partikelfilter, vilket radikalt sänker koldioxidutsläppen.
Nästa år kan det måhända bli aktuellt med etanol. Sprit i tanken kan ju vara lämpligt med tanke på konsumtionen av dessa ädla drycker under de tre junidagarna i Hultsfred!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!