Se men inte köra

Nu kan alla låtsas vara lejontämjare - fast utan piska och att sväva i livsfara Peugeot 407 Coupé är nämligen ett väldresserat lejon vars hungriga nylle slår nytt rekord. De flesta tycker att det vidöppna jättegapet i fronten är maffigt och uppskattar att fransoserna vågar visa framklorna. Ja, det aggressiva utseendet sticker ut från mängden och ryter åt konkurrenterna. Coupébilar är nämligen en del av företagets historiska revir!

Foto:

Bilnyheter2005-09-16 06:58

Peugeot är bilvärldens främsta entreprenör: Jean-Pierre och hans bror Jean-Frederic med det välbekanta efternamnet Peugeot började redan år 1832 med att tillverka klockfjädrar, kaffekvarnar och paraplyramar. Idag ägnar sig familjen åt något helt annat: nämligen bilar! Vi har spanat in den senaste skönheten som ska förvalta arvet från 404, 504 och 406.
Peugeot 407 Coupé byggs på samma botten som vanliga fyrahundrasju, ändå finns det uppenbara skillnader. Designmässigt handlar det om större luftintag, "gälar" på framskärmarna, en rejäl bakvinge och 18-tums sulor. Under den långa motorhuven erbjuds en trio motorer, varav en vinkelsexa på 204 hästar bjuder på den största överraskningen - nämligen dieselknatter. Efter 8,5 sekunder passeras hundra och av bara farten är du uppe i 230 knyck Är det bensinare du söker så finns även det: en fyrcylindrig på 160 hästkrafter och en V6:a på 211. Vad gäller den fyrsitsiga kupén så har den skapats med hjälp av de sedvanliga knepen: nappaläder i kombination med borstad aluminium. Det är således bara att slå sig ner bakom den knubbiga sportratten och njuta över vad som komma skall när tändningsnyckeln vrids runt. Men det får vi vänta med - fortfarande är det "se men inte köra" som gäller eftersom introduktionen sker till våren 2006.
Visst är det frustrerande!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!