Se men inte röra

Var går gränsen för överträning? Den frågan dyker upp i mitt huvud efter att ha smygtittat på nya Peugeot 407 Coupé. Bilen har nämligen varit en flitig besökare på gymmet och resultatet är imponerande. Men klarar den muskulösa sportvagnen att leva upp till de uppumpade löftena? Under huven arbetar en vinkelsexa på tvåhundra hästar. Men även här bjuds det på en rejäl överraskning - nämligen dieselknatter!

Foto:

Bilnyheter2005-03-07 09:31

Peugeot 407 har styrketränat motorn och gett karossen kosttillskott - men fransoserna kallar den rullande muskelknutten för "prototyp". Men sanningen är att bilen är i det närmsta produktionsklar och att försäljningen startar i slutet av det här året. Då kan vi snacka om att känna sig som ett lejon i en bur, linjeföringen får nämligen alla att stirra

Skilda världar
Det är lika märkligt som roligt att två bilar som är byggda på samma komponenter kan vara så in i bomben olika. Designmässigt handlar det om större luftintag, "gälar" på framskärmarna, fräckare lejongap i fronten, en rejäl bakvinge och 19-tums sulor. Men tillsammans med den vältränade dieselsexan och den halvautomatiska sexväxlade lådan så förändras 407:ans karaktär totalt. Efter 6,4 sekunder passeras hundra och av bara farten är du uppe i svindlande 250 blås. Vad gäller interiören så har den skapats med hjälp av de sedvanliga knepen: knallrött nappaläder i kombination med borstad aluminium. Det är således bara att slå sig ner bakom den knubbiga sportratten och njuta över vad som komma skall när tändningsnyckeln vrids runt. Men det får vi vänta med - fortfarande är det "se men inte röra" som gäller.
Visst är det frustrerande!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!