Sexigt värre från BMW

(München - Tyskland) Vi har hört skvallret länge men nu är det officiellt. BMW ska introducera en sportcoupé som blir sexig värre, namnet blir nämligen 6-serien. Det är en urläcker bayrare som sätter fart på både adrenalinet, slantarna, och hjulen. Toppfarten är visserligen begränsad till 250, men med lite omprogrammering har vi här en bil som toppar 300. Därmed lär det kosta multum att bli medlem i BMW:s 6-klubb!

Foto:

Bilnyheter2003-07-18 05:16

Det var fjorton år sedan vi senast stötte på modellbeteckningen men på Frankfurts bilsalong är det väckelsemöte med fartdjävulen som snyltgäst. Under huven på nya 645 Ci arbetar nämligen en vinkelåtta på 333 vildhästar och 450 Newtonmeter. Därmed kan vi skänka en tacksamhetens tanke för att hastighetsmätaren projiceras digitalt på vindrutan.

Frisk fläktOm det är någon bil som förtjänar större framgång än den hittills röjt så är det tyskarnas förträffliga 7-serie. Designen har varit omdiskuterad och tekniken för avancerad. Men nu presenteras en ny sportcoupé, döpt till 6-serien, som baseras på "sjuan" och den lär täppa till truten på alla kritiker. Formgivningen tar nästan andan ur mig och är ännu ett verk signerat Chris Bangle. Arvet från storebror märks tydligast på bagageluckan som fått behålla sin kraftfulla design. Även förarmiljön är välbekant och superdatorn "iDrive" har sin givna plats. Den hjälper dig med allt från att ställa in navigationssystemet till att visa vägen till närmsta massör. Ja, om nu inte den inbyggda ryggmassagen i stolarna gör tillräcklig nytta. 6-serien lanseras mot slutet av året och följs så småningom upp av en cabriolet.
Det om något blir en frisk fläkt?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!