Siktar mot stjärnorna

Att den kinesiska marknaden blivit minst sagt viktig för världens samtliga biltillverkare är ett faktum. Under Shanghais bilsalong visade Volvo upp ett helt nytt koncept som ska försöka charma kräsna kinesiska affärsmän - nämligen Concept Universe. Lyxsedanen bjussar på högklassig skandinavisk design och den fyrsitsiga framtidsstudien visar prov på göteborgarnas kreativitet!

Foto:

Bilnyheter2011-05-11 04:05


"Det här är nästa steg i den historiska utvecklingen av lyxiga Volvosedaner". Orden kommer från Volvo Personvagnars vd Stefan Jacoby som fortsätter: "vi ska lyssna mycket noga på vad de kinesiska kunderna anser om utformningen och senare kommer vi även att visa Concept Universe i andra delar av världen".

Lyx för fyra
Volvo har tagit en rejäl nypa morgonluft och det iögonfallande konceptet med "bakhängda" dörrar har hämtat sitt linjespel från såväl klassikern PV 544 som nya S60. Den coupéliknande taklinjen och det kraftfulla bakpartiet ger konceptet en modern touch samtidigt som det bjuds på lyx för fyra. Går vi vidare till interiören så får man känslan av att endast det bästa är gott nog och här finns i princip all teknik som man kan hitta idag. Förarplatsen har försetts med mjuka former, en ratt med typiskt kinesiskt blommönstrat porslinsinlägg och mörkare läder som gradvis tonas ut. I baksätet är det tvärtom ljust skinn och den avkopplande miljön markerar att det rör sig om en chaufförskörd lyxbil. Lanseringen beräknas ske redan om två år enligt den kinesiska huvudägaren Li Shufu som vill ha ut "S100" så fort som möjligt för att kunna plocka viktiga marknadsandelar från Audi, BMW och Mercedes. Volvo rullar en spännande framtid till mötes!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!