Skenet bedrar

BMW 760Li High Security är tyskarnas nya säkerhetsbil som står emot allt från bomber till gasattacker. Mittkonsolen har plats för två maskingevär och det nya högtalarsystemet gör det möjligt att prata med personer utanför bilen utan att behöva stiga ur eller hissa ner sidorutan. Världens säkraste bil lär med största sannolikhet vara Barack Obamas monsterlimousine. Men skillnaden på den och BMW:n är att vem som helst med tillräckligt stor plånbok kan unna sig en.

Foto:

Bilnyheter2009-09-04 07:16


Vid en snabbtitt kan man tro att det är vilken sedvanlig BMW 7-serie som helst. Men skenet bedrar och det rullande kassaskåpet är lika svår att bryta sig in i som det legendariska Fort Knox. Bilen är fullspäckad med säkerhetslösningar och inriktar sig främst till myndigheter och regeringar, men även privatpersoner.

Här sitter alla säkert
De klassiska flagghållarna finns där, likaså de förstärkta rutorna á la sex centimeter som dessutom är försedda med ett polykarbonatskikt vilket hindrar eventuellt glassplitter från att tränga in i kupén. Tillbehörslistan är riktigt lång men kostar också därefter. Kunderna erbjuds bland annat automatiska brandsläckare som fungerar såväl inuti som utanför bilen och mittkonsolen kan konstrueras så att livvakterna har plats för två maskingevär. Naturligtvis är underredet rejält förstärkt för att stå emot bomber och handgranater, men trots all utrustning har komforten inte blivit lidandes. 760Li High Security är riktigt unik då den enbart är byggd av BMW istället för att blanda in något specialistföretag, vilket oftast är fallet. Under huven arbetar en nyutvecklad V12:a på 544 hästkrafter vilken klarar hundrastrecket på 6,2 sekunder och toppar 210 km/h. Priset är ännu en välbevarad hemlighet men som bekant: behöver du fråga så har du inte råd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!