Sko dig på Merca

Nu är tiden inne för en nya Mercedes B-klass och den kan beskrivas med den slitna klyschan om damskon: stor inuti men liten till det yttre.

Foto:

Bilnyheter2005-03-18 08:08

Det är nämligen "högklackat" som gäller och karossen mäter 160 centimeter i strumplästen. Nya B-klass tar ett stort steg framåt och sparkar alla konkurrenter på smalbenen. I ett och samma paket erbjuds fräsig formgivning, snygg inredning och sju nyutvecklade motorer. Frågan är om det finns risk för skoskav?
Fågel, fisk eller mitt emellan? I gränslandet mellan personbil och buss trängs många nya transportörer. Samtliga har dock tre gemensamma nämnare: de är korta, höga och praktiska. Mercedes B-klass är naturligtvis inget undantag. Modellen erbjuder nämligen fem flexibla sittplatser som går att förvandla till ett jättelikt lastutrymme. Många familjer kommer säkert att förföras av modellen, liksom en och annan förnuftig företagare.

Genialisk idé
Mercedes B-klass tuffa formgivning har knappast skott sig på funktionen. Kupén är nämligen riktigt rymlig och fylld av roliga gimmicks. Här sitter fem personer bekvämt och de spejar ut över en helt ny inredning av högsta kvalisort. Det finns även en välbevarad hemlighet med B-klassen som fått patentnummer: "DE 4326396C2". Bakom siffrorna gömmer sig en genialisk idé som tillåter motorn att luta femtionio grader likt det berömda tornet i Pisa. Fördelarna är att maskinen tar mindre plats och trycks ner under golvet vid en krock. Under huven erbjuds fyra nyutvecklade bensinare (95/116/136/193 hk) och två oljebrännare med partikelfilter (109 respektive 140 hästar). Så för att avsluta som vi började: Mercan må påminna om en "damsko". Ändå ska man absolut inte ta nya B-klass med en klackspark!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!