Smart Svennis

(London/ Berlin)Det är många välbetalda proffs som ska få fart på Tyskland och Englands trupper i fotbolls-VM. Båda landslagen är favorittippade och i Svennis laguppställning hittar vi idrottsstjärnor som Seaman, Southgate, Beckham och Owen. Vårt grannland på andra sidan Östersjön kontrar med Khan, Linke, Jeremies och Bierhoff. Den största skillnaden hittar vi därmed utanför planen: spelarnas VM-bilar!

Foto:

Bilnyheter2002-06-17 16:45

Just nu pågår tidernas största fotbollsfest i Japan och Korea. Trettiotvå landslag kämpar om VM-pokalen och på läktarna sitter fredliga ansiktsmålade “huliganer“ med pajashattar. Något större än fotbolls-VM finns inte och därför passar naturligtvis bilindustrin på att marknadsföra sig. Men orättvisorna är stora - medan Tysklands fotbollspojkar glassar omkring i Mercedes SL 500 så rattar det brittiska imperiet s(v)ensationella Smart.

Baksätets betydelseMercedes vänsterprassel med Deutcher Fussball-Bundes startades för trettio år sedan och har hållit i sig sedan dess. Totalt har Tyskland hunnit med tre VM-guld 1954, 1974, 1990 och nu hoppas förbundskaptenen att det är dags igen. Frågan är dock om Mercedes SL 500 är den förstärkning som Rudi Völler behöver till sin VM-trupp? Vad sägs om en vinkelåtta på 306 kusar som toppar 250 km/h, röststyrd ljudanläggning och en farthållare som automatiskt håller avståndet till framförvarande "motståndare". Jag är säker på att Sven-Göran Eriksson är avundsjuk - både vad gäller antalet segrar och bilar. England har nämligen enbart ett VM-guld från 1966 i bagaget och landslagsbilen är Smart. Kraftkällan är en trecylindrig svansmotor på 55 hästar och toppfarten är begränsad till 135 knutar. Nu är det bara för Svennis att inse det engelska fotbollsförbundets baktanke: Smart saknar nämligen baksäte!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!