Snabb som blixten

Opel Astra är en alldeles förträfflig familjebil, men knappast något för racerfantaster. I händerna på företagets "Performance Center" så har dock storsäljaren förvandlats till en extrem sportcoupé. Vad sägs om 240 hästar, biffiga bromsar, spänstigt chassi och fräcka aluminiumfälgar? Vi har smygtittat på världens kaxigaste Astra - en bil som absolut inte skulle göra bort sig på racerbanan!

Foto:

Bilnyheter2004-10-22 07:30

Opel Astra High Performance Concept är ingen vanlig pyttebil. Frontspoilern är utrustad med fräcka luftintag och bakspoilern ska minska lyftkrafterna. Bilen är dessutom försedd med tuffa sidokjolar, sänkt sportchassi och dubbla avgaspipor.

Ingen rök utan eld
Det är kort sagt en vildsint best som kräver att man kan sin sak bakom ratten?
Opel kallar fortfarande Astra High Performance för konceptbil. Men nu börjar det röra på sig och det skvallras redan om flera kundorder. För med fartresurser i närheten av 250 knutar så är det meningen att tyskarna ska ta det sista och avgörande klivet upp till bilvärldens GTI-värstingar.Det räcker att titta på den minimala stoppningen i racingsitsen och de lövtunna däcken så förstår man att kroppens inre organ kommer att få en omskakande (men ack så kul) resa. Framstolarna har därför fått ordentliga sidostöd samtidigt som baksätet är någorlunda användbart. Opel har helt enkelt flyttat fram gränserna och tillverkat en av de vassaste sportcoupéerna någonsin med den berömda blixten i kylaren. Under huven arbetar en eldig turbofyra på 240 hästkrafter som klarar hundrastrecket på under sju sekunder. Ja, är föraren på riktigt bushumör så kan antispinnsystemet kopplas ur och lågprofilsulorna gå upp i rök!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!