Snaskig BMW

"Mmm?M5". Nu har den välkända chokladslogan fått konkurrens från oväntat håll, nämligen Bayern. Båda godsakerna är njutbara på sitt sätt och medan den ena ger hål i tänderna så lämnar den andra ett stort svart hål i plånboken. Det sägs ju att man blir lycklig av choklad - men frågan är om man inte blir ännu lyckligare av nya BMW M5. Den är nämligen fullutrustad av teknikgodis och under huven arbetar en vinkeltia på (håll i Er nu) 507 hästkrafter. Mmm?

Foto:

Bilnyheter2004-08-23 08:57

I nya BMW M5 blir man (ursäkta uttrycket) blåst på konfekten. Sportvagnen toppar nämligen svindlande trehundra, tyskarna har dock varit framme och skruvat ner toppfarten till 250.
Det räcker naturligtvis och blir över, men det finns alltid kunder som stirrar sig blinda på hastighetsmätarnålen. Speciellt med tanke på att prislappen hamnar på 900 000.

Riktig rökare
Nya BMW M5 borde förses med varningstext innan den slussas ut till kunderna. "OBS! En enda körning kan bli beroendeframkallande och ge upphov till abstinensbesvär". Ett varv på Nürburgrings fruktade nordslinga (drygt två mil) avverkas exempelvis på åtta minuter - för alla som känner till racerbanan så är det en tid som inger respekt. Det gör även accelerationen till hundra vilket klaras av på mindre än fem sekunder.
Vinkeltian gör naturligtvis ett suveränt arbete, liksom gudskelov bromsarna. Från hundra till noll ska det endast behövas 36 meter.
Även interiören innehåller förändringar och det mest synliga är växellådan. Det är nämligen en sjustegad mojäng som manövreras med hjälp av den traditionella spaken eller med paddlar bakom ratten. Utseendemässigt har nya M5 fått ärva gälarna från lillbrorsan M3 och baken har begåvats med fyra avgaspipor. BMW har med andra ord fått till en riktig rökare!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!