Sommartoppen

"Bästa sättet att få ett arbete att verka svårt är att skjuta upp det". Citatet är hämtat från den brittiske premiärministern Winston Churchill och det innebär att Volkswagens nya cabriolet tycks ha varit minst sagt komplicerad. Eos har nämligen skjutits upp successivt, men om en månad lanseras den fyrsitsiga cabben med fällbart plåttak. Tro mina ord - det blir en frisk fläkt på fyra hjul. Frågan är om taket är nått nu?

Foto:

Bilnyheter2006-05-11 07:06

I de grekiska gudasagorna är gudinnan Eos inblandad i flera kärlekshistorier och varje morgon lämnade hon sitt palats vid oceanens yttersta strand för att släppa in solen i öster. Det är klart att tyskarna utnyttjat sina mytologikunskaper och döpt sin nya cabriolet efter detta. Volkswagen Eos dyrkar nämligen solgudarna och inleder kunderna i frestelse. Premiären sker lagom till sommaren och priset för 2,0 FSI startar från 260 000 kronor.

Fem motorer
Vad är bättre än den svenska sommaren? Den bjuder på varanndagsväder med ömsom sol, ömsom regn och SMHIŽs prognoser har samma tillförlitlighet som en östtysk Trabant - med andra ord ingen alls. Att åka öppet i det här klimatet har sina avigsidor, om det inte vore för den senaste modeflugan: plåtcabben. Nu pågår nämligen det "öppna mästerskapet" i bilvärlden och nya Volkswagen Eos stoltserar med en unik femstegslösning som tar tjugofem sekunder att fälla, men har även en inbyggd sollucka i glas för mindre soliga dagar.
Den fyrsitsiga kupén är påkostad med en nära nog perfekt kvalitetskänsla. Under huven erbjuds fyra bensinmotorer i effektspannet 115 till 250 hästar.
Dessutom finns en turbodiesel med partikelfilter på 140 hästkrafter vars förbrukning ligger runt 0,6 liter per mil.
Med andra ord mindre än Sir Churchills dagsförbrukning av ädla drycker!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!