Sov gott bakom ratten

Det sägs att den som ser framåt utan att se bakåt får se upp, men Rinspeeds grundare Frank M Rinderknecht tittar knappast i backspegeln. Den schweiziska biltillverkaren älskar att skapa rubriker och presenterar nu ett smått galet koncept vid namn XchangE. Bilen ska med sin banbrytande teknik bana väg för framtiden och frågan är om vi är redo för förändringen.

Foto:

Bilnyheter2014-08-04 04:05


Frank M Rinderknecht är övertygad om att XchangE ska visa vägen för framtidens bilar och varför skulle han inte vara det? I hela trettiosex år har visionären visat upp galna projekt som ingen trodde skulle bli verkliga. Men det man inte visste då var att mycket av tekniken skulle bli verklighet och sitter nu i dagens bilar.

Ett rullande kontorMan ska vara anträffbar sju dagar i veckan och dygnets alla timmar. Varje minut räknas så det gäller att vara så effektiv som möjligt även om du är på resande fot. XchangE baseras på elbilen Tesla Model S och innanför skalet gömmer sig inte enbart avancerad teknik, utan även ett mobilt kontor. Förarlösa bilar kommer inom några år att rulla fram på våra vägar men tekniken finns redan och testas just nu för fullt. Rinspeed XchangE kan närmast liknas vid ett rullande kontor, så nu kan du luta dig tillbaka och njuta av en nybryggd kopp espresso samtidigt som bilen rullar på i upp till 120 km/h. Ratten går att flytta längs med hela instrumentpanelen därför behöver man inte längre stanna till vid närmsta parkeringsficka för att byta förare. Känner ingen för att köra sätter man likt flyget bara bilen på autopilot, sedan kan man luta stolen bakåt och njuta av solen genom bilens glastak.

Framtiden knackar påVad ska du göra med all fritid du får bakom ratten? Ja, du kan ju alltid läsa din favoritbok, lyssna på den senaste musiken, surfa, spela spel eller se en film medan din osynliga chaufför tar dig vart du vill. Bilen har begåvats med fyra skärmar som sköter allt från underhållning till navigation och allt toppas av en 32-tummare med fyra gånger så stor detaljrikedom som med full HD. Bakom ratten trånar en stor glob med en klocka från den schweiziska urmakaren Carl F Bucherer, vilket är ett mästerverk i sig. Armbandsuret är inte bara vackert, lekfullt och exklusivt - det är dessutom snuskigt dyrt. Rinspeed XchangE har plats för fyra åkande som färdas som i "business class". Stolarna går att ställa i tjugo olika lägen, allt för att kunna skapa en så komfortabel resa som möjligt. De två framsätena kan dessutom vändas bakåt och då bildas ett mobilt arbets- samt mötesutrymme. Framtiden knackar på och Rinspeed visar vägen, men om bilen blir framtidens kontor återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!