Svart som synden

Personer som rattar svarta bilar får omgivningen att tända på alla cylindrar, det visar en pinfärsk undersökning. Det innebär att alla med vigselring på fingret och som rattar Citroën C-Airlounge lever farligt, för vem kan motstå denna frestelse? För dig som ändå behöver lite hjälp på traven erbjuds något unikt. Interiören kan nämligen förvandlas till ett kärleksnäste tack vare häftig fiberoptik och laserstrålar!

Foto:

Bilnyheter2003-10-03 08:25

Att Cittran är svart som synden gör bilen effektfull, inte minst för att kromdetaljerna kommer till sin rätta. Att det går åt timmar för att polera fram glansen är en helt annan femma, eller sexa. Formgivningen är nämligen en aptitretare på flaggskeppet C6 som står och stampar bakom kulisserna.

Stil och finess
Det är som att kliva rakt in i en tidsmaskin. Interiören i C-Airlounge har sina influenser från sjuttiotalet med äggformade stolar och långhårig ryamatta på golvet. Naturligtvis halvligger man bakom ratten helt enligt Flower-Power-eran. Tekniken tillhör däremot framtiden och passagerarna kan exempelvis välja mellan fem olika färgdekorer som förändrar kupéatmosfären Hemligheten är ett fantastiskt ljusspel som använder sig av fiberoptik och laserprojektorer. C-Airlounge är dessutom utrustad med "drive-by-wire" vilket innebär att allt från gas till broms styrs med elektriska impulser via knappar på ratten. Ja, här får man verkligen träna på fingerfärdigheten. Därmed känns det lite konstigt att lyfta på huven och upptäcka en traditionell V6:a istället för bränslecellsteknik. Men vem bryr sig en lördagskväll när man med en knapptryckning kan förvandla insidan av taket till ett stjärnklart himlavalv.
-Det är stil!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!