Sylvass, stilren, sensuell

Range Rover Evoque sticker verkligen ut från mängden. Med sin sylvassa design och stilrena linjer bjussar suven på såväl exklusivitet som sportighet. Bilen är den minsta, lättaste och mest bränslesnåla Range Rovern genom tiderna och ska försöka charma kräsna kunder vars livsfilosofi är - endast det bästa är gott nog. Evoque kommer att erbjudas i två utförande: som coupé samt en mer praktisk med fem dörrar. Nu är det bara att ställa sig frågan om du vill sätta design framför funktionalitet?

Foto:

Bilnyheter2011-11-09 08:58


Brittiska Land Rover ägs numera av indiska Tata och såg dagens ljus 1948. Bilmärket blev mäkta populärt och slog igenom som amerikanernas motsvarighet till Jeep. 1970 lanserade engelsmännen Range Rover - en lyxigare fyrhjulsdriven suv med bättre komfort och som var mer lämpad för stadskörning. Nya Evoque är en tvättäkta stadsråtta som inte heller är rädd för att få lera under sulorna.

Snitsig dyrgrip
Range Rover Evoque andas morgonluft och den kompakta suven känns ung och fräsch, vilket får britternas övriga modellutbud att framstå som reliker. Börjar vi med exteriören slås man genast av den fräcka designen, det vågade linjespelet och de gigantiska backspeglarna - något som den första konceptbilen helt saknade. Citysuven kombinerar sportighet med goda utrymmen på ett exemplariskt sätt och interiören andas kvalitet. Motoralternativen som erbjuds är en dieselfyra med framhjulsdrift på 150 hästkrafter samt två fyrhjulsdrivna på 150 respektive 190, dessutom erbjuds en bensinfyra på 240 hästar. Priset startar från 349 900 för femdörrars-versionen men är du däremot sugen på coupén så får du lägga till ytterligare 10 000. Fast med lite utrustning skjuter priset snart i höjden och man får kallt räkna med att slutnotan landar runt en halv mille. Det kostar att ligga på topp!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!