Toledo för sombreros

Det var när spanska Seat skulle lansera sin första mellanklassbil som företagsledningen samlades - för att bläddra i kartböcker! Ett passande modellnamn skulle hittas och ingen fick siesta innan uppdraget var slutfört. Till sist föll lotten på Toledo, det var nämligen här som Don Quijote stred mot väderkvarnar i tron att de var jättar. På samma tappra sätt kämpar Seat Toledo, men konkurrenterna tycks vara orubbliga. Nu ska nya Toledo Prototipo ändra på det och designen är som romanen: lite halvtokig!

Foto:

Bilnyheter2004-07-05 07:08

Vad har nya Seat Toledo gemensamt med Audi A3, Skoda Octavia och Volkswagen Golf? Vi ska inte låta dig suga på karamellen, det rätta svaret är - allt. Bilen är nämligen en så kallad "HPD", vilket betyder hopplockade delar. Spanjorerna har hämtat komponenter lite varstans från koncernens lagerhyllor och resultatet är ett lyckat högbygge.

Bjuder på resfeber
Nu har även Seats formgivare börjat bära megastora sombreros på huvudena Det märks på Toledo Prototipo - den mäter hela 158 centimeter i strumplästen och nationalhatten kan alltså behållas på. Karosslinjerna är underbara och den naturintresserade kan se fåglarna göra sina behov från ett annorlunda perspektiv tack vare ett gigantiskt panoramatak av glas. Det är således bara att slå sig ner i kupén och njuta av atmosfären. Tröttnar baksätespassagerarna ändå på utsikten så erbjuds DVD-underhållning på två plasmaskärmar vilka sitter monterade i nackstöden. Under huven på prototypen arbetar en fyra på 150 hästar och 200 Newtonmeter. Färden till hundra rullar på strax under tio sekunder och toppfarten är 206. Förresten, vilken tur att spanjorerna inte valde grannstaden "Bais" som modellnamn. Det om något hade varit skit?

Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!