Trendig Toyota

(Detroit - USA) Ju längre tiden går desto mer tar åldern ut sin rätt. Rynkorna kommer smygandes och människor försöker förgäves föryngra sig med hjälp av nyttig kost, vitaminer och ansiktslyftningar. Det är en trend som även smittat av sig på bilbranschen - bilarna ska nämligen bli yngre, tuffare och gubbstämpeln ska för evigt raderas ut. Nya Toyota Matrix är ett lysande exempel!

Foto:

Bilnyheter2003-08-01 11:43

Toyota har en hemlig projektgrupp som kallas för Genesis. Denna lilla skara av unga designers och ingenjörer har fått en enda uppgift av företagsledningen: att föryngra kundkretsen genom att utveckla bilar för ungdomar. Hittills har vi fått uppleva tre fräcka modeller tack vare Genesis. Först presenterades Celica, sedan var det premiär för den tvåsitsiga cabben MR2 och nu lanseras fräcka Matrix i staterna.

Driver med alla
Matrix är en rymlig "halvkombi" med fyra dörrar och en stor baklucka. Formen är annorlunda och består av runda linjer snyggt kombinerade med skarpa och tydliga markeringar. Designen är givetvis signerad av Toyotas designstudio i Kalifornien och bilen byggs i Canada. Under den fräcka ytan döljer sig dessutom en sportig och tuff interiör. Så här har vi aldrig sett en Toyota tidigare - instrumentpanelen är futuristisk och innehåller alla tänkbara instrument, däremot är navigationssystem tillbehör. Matrix introduceras med tre 1,8-litersmotorer på 123, 130 eller 180 hästar. Bilen har dessutom förhöjd markfrigång och erbjuds även med fyrhjulsdrift. Därmed är modellen en kombination mellan en liten jeep och en sportbil.
Plast och plåtkirurgi kan verkligen göra underverk!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!