Tufft examensprov

Snart är det dags att sjunga om studentens lyckliga dar och utanför skolorna väntar släkten med pinsamma plakat. Därefter bär det oftast iväg med det ena livsfarliga ekipaget efter det andra. Traditionen med höskrindor kanske inte är så tokig med tanke på alla plugghästar, men själv skulle jag föredra att bli hämtad i Jaguar XF10. Har man inte bubblor i maggropen av "skumpan" så får man det garanterat av toppfarten. Vad sägs om 340 knutar?

Foto:

Bilnyheter2005-05-31 06:48

Just nu är det säkert många som trilskas med sina examensstudier - men frågan är om någon lyckas få bättre slutbetyg än FX10. Det är nämligen ett rullande gesällprov signerat spanska Fuore Design. Men visst är det en välkänd kissemiss som pryder kylaren? Ja, sanningen är att stjärndesignern Erwin Himmel berättade om sina högtflygande planer för Jaguar och de beställde en prototyp på stört.

Lyfter på mössan
Varumärket började tappa klöset och fabriken behövde något nytt som skulle skaka liv i katten - lösningen blev en fullblodsracer med spanskt temperament. I kupén får nämligen ett par racingstolar plats liksom dubbla uppsättningar av fyrpunktsbälten. Instrumenteringen sänder ut exotiska vibbar och ratten är klädd i greppvänlig mocka eftersom handsvetten forsar när toppfarten nalkas. Boven i dramat är en tiocylindrig värstingmaskin på 640 kusar som härstammar från jaggas numera nerlagda F1-avdelning "Fast allt är anpassat till gatubruk" säger designern Erwin Himmel med ett brett leende. Men säg mig vilken gata i världen som tillåter 338 km/h i toppfart? Farligare nära-döden-upplevelse får man leta efter och för dom allra flesta skulle säkert magsäcken vändas ut och in enbart av 3,8 sekunders färden till hundra. Det är bara att lyfta på studentmössan och sjunga om superbilarnas lyckliga dar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!