Två städer - en bil

Vad blir det om man tar de två första begynnelsebokstäverna i storstäderna Milano och Torino? Svaret är en fräck liten rackare vid namn MiTo. Alfa Romeos senaste småbil är minst sagt efterlängtad och förväntas charma den yngre publiken. Italienarna har än en gång kavlat upp skjortärmarna och gjort varumärket till vad det en gång stod för när det gäller teknik, temperament och formgivning.

Foto:

Bilnyheter2009-07-15 07:03


Alfa Romeo är ett legendariskt varumärke med en smått otrolig historia bakom sig. Det sägs att Henry Ford brukade ta av sig hatten varje gång en Alfa passerade och att den dagen Enzo Ferrari lyckades besegra sportbilstillverkaren grät han som ett barn. Vi har tittat närmare på den senaste nykomlingen.

Skapa drömkärran
Alfa Romeo MiTo är tillverkarens första "riktiga" småbil sedan Alfasud gick bort i början av åttiotalet. Designen är vass och det råder ingen som helst tvekan om att nya MiTo är en av marknadens fräckaste småbilar. Interiören är stilren och känns faktiskt riktigt tilltalande. De blodröda mätarnålarna är snygga och ger ett sportigt intryck samtidigt som kvalitén imponerar. Det är lätt att skapa sin alldeles egna drömkärra tack vare tio olika färger, sju klädslar och fem interiörstilar. Baksätet är måhända i minsta laget, likaså bagaget men det är nog få köpare som kommer att ha några större invändningar mot det. Under huven erbjuds en rad olika turbomotorer: dieslar på 90 respektive 120 hästkrafter samt bensinare på 95, 120 och 155 hästar. I Sverige lanseras den näst största bensinfyran först och priset är 164 500 kronor. Hur namnet blev till? Tja, bilen är designad i Milano medan tillverkningen sker i Torino.
Det är helt enkelt en MiTo!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!