Ur fransk synvinkel

(Malaga - Spanien)
Minns du konservbilen Citroën 2CV? Ja, det var den där kycklinggula plåtlådan som James Bond visade sina förartalanger i "Ur dödlig synvinkel". Snart introduceras ett
lockande nybilsalternativ vid namn C2 som är betydligt bättre hopskruvad. Men minnet av 2CV finns hela tiden närvarande vid presentationen i spanska Malaga. Det var nämligen här den världsberömda biljakten spelades in!

Foto:

Bilnyheter2003-07-04 06:25

Gång på gång presenterar fransoserna fräcka stadsbilar. Årets överraskning heter Citroën C2 och är stor i orden men liten på jorden. På 366 centimeter kombineras nämligen skojiga proportioner med läckra färger och helrätt formgivning. "Dessutom ska prislappen bli riktigt rimlig vid lanseringen i slutet av året" lovar presschefen Annicka Troedsson.

Busigast i klassen
Nya C2 är med andra ord en bil med tydliga förändringar och med många förbättringar. Sittpositionen har exempelvis blivit hög och bjuder på en imponerande framåtsikt.
Därmed blir också bilen lätt att äntra vilket är en förutsättning med blott två dörrar. Framstolarna är dessutom förträffliga och det är stort sett lika bekvämt i baksätet som är strikt tvåsitsigt.
Säkerheten är ett annat ämne som fransmännen satsat helhjärtat på. Citroën lovar nämligen att C2:an ska bli klassledande med sex krockkuddar - två fram, två i stolarna och två krockgardiner. Motorprogrammet är sist men inte minst omfattande tack vare tre bensinare på 61, 75 samt 110 hästar. Dessutom erbjuds en snål diesel på 70 hästkrafter. Tyvärr fick vi inte provköra bilen längs med Bondsträckan - myndigheterna vet ju hur många träd som strök med när Agent 007 var i farten!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!