V50 ärver tronen

MPV, SUV och andra flashiga förkortningar i all ära, men en hederlig herrgårdsvagn ligger ändå svenskarna närmast om hjärtat.

Foto:

Bilnyheter2003-12-16 09:10

Den stora Volvokombin har varit landets mest sålda bil under snart fyrtio år - men nu kan det vara tronskifte på gång. Nya V50 premiärvisades på bilsalongen i italienska Bologna och har alla förutsättningar att bli rikets nya "kombikung". Prislappen är nämligen kronan på verket! Nästa år är det dags för nya V50 att rulla in hos återförsäljarna och det är en efterlängtad nyhet. "Tonvikten ligger på attraktiv design och en sportig känsla. Fast kryddad med praktiska detaljer och extra lastutrymme" förklarar Hans-Olov Olsson, Volvo Personvagnars VD. Ja, göteborgarna har verkligen tagit i för kung och kombiland.

Högt till taket
Designen är snygg, kupén charmig och kvalitetskänslan tycks ligga på topp. Ja, den nya sportkombin i Volvofamiljen är formgiven på hemmaplan men byggs jämsides med nya S40 i belgiska Gent. Inredningen har för övrigt inspirerats av de världsberömda danskarna Arne Jacobsen och Bang & Olufsen. Det sistnämnda märks inte minst när man släpper loss den "öronbedövande" ljudanläggningen som för övrigt knycker förvaringsfacken i dörrarna. Man sitter dessutom bekvämt i framsätet och tittar ut över den fräcka mittkonsollen som hämtats från nya S40. Men den största förändringen har skett i baksätet vars takhöjd skapar en härlig rymd. Undrar du hur skuffen är? Jo, bagaget rymmer 417 liter vilket är fyra liter mer än gamlingen. Under huven erbjuds sju motoralternativ, men inledningsvis är det femmor på 140 (218.900:-), 170 (230.900:-) respektive T5:ans 220 hästar (275.900:-) som gäller. Det är bara att buga och bocka för nya kombikungen, i mars är det dags för Eriksgata hos landets återförsäljare!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!