Vacker med spackel

(Longbridge - England) Bilbranschen är på väg att bli sminkösernas och plastkirurgernas bästa vän. Allt fler använder sig nämligen av skönhetspreparat och ansiktslyftningar - titta bara på nya MG ZR. Egentligen är det en föråldrad Rover Twenty-Five men med hjälp av sillikon i fronten, maskara på sidorna och knallgult puder så har modellen blivit ung på nytt!

Foto:

Bilnyheter2002-06-17 17:20

MG ZR 160 är inget vanligt hopplock. Frontspoilern är utrustad med nätförsedda luftintag och bakspoilern ska minska lyftkrafterna. Bilen är dessutom utrustad med tuffa sidokjolar, sänkt sportchassi, bredare däck, fetare fälgar och dubbla avgasrör. Det är ingen hemlighet att MG inriktar sig på tätplatsen i lilla busbilsklassen. Metoden är som vanligt en stor motor i en liten bil.

Sminkets baksida
Förändringens vind har även blåst in över interiören. Framstolarna har fått ordentliga sidostöd och eftersom testbilen är lackerad i "Trophy yellow" så går textilierna i svart med gula sömmar. Instrumentpanelen kombinerar vita mätartavlor med svarta siffror och som pricken över i:et är bilen försedd med en läderklädd treekrad sportratt. Men det bästa av allt är ändå motorn: under huven hörs nämligen ett frustande ljud som successivt byter till skönsång när maskinens 160 hästkrafter piskas. Kusarna drar iväg den lilla bilen i bra fart och spurtar noll till hundra på 7.8 sekunder. Det är bara att ta ett stabilt grepp om ratten och snabbt som katten når du 210 km/h. Till hösten hittar MG ZR till Sverige och priset är därför inte bestämt.
Men som alla våra spacklade tjejer vet - kosmetika kostar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!