Värna om vår miljö!

Jag befinner mig tillsammans med några få europeiska motorjournalister på testbanan Mortefontaine fyra mil utanför Paris. Anläggningen består av en respektingivande ovalbana med 43 graders lutning som används i största hemlighet för att testa nya bilar.

Foto:

Bilnyheter2005-06-23 07:10

Oftast ligger avgaserna som en tät dimridå över "dödsfontänen" och ljudet av flåsande motorer överröstar det mesta. Men denna dag syns himmeln, fågelkvittret hörs och på ovalbanan svischar Toyotas miljöbilar fram nästan ljudlöst, men inte spårlöst. Låt oss göra en snabbvisit till framtiden...

Det är inte så värst mycket teknik som förändrats sedan de första bilarna såg dagens ljus. Vad som däremot har förändrats är synen på vår miljö: ozonskiktet tunnas ut, växthuseffekten ökar och klimatet förändras.
Förenta Nationernas rapporter avslöjar att världens länder måste minska sina utsläpp av koldioxid med åttio procent inom hundra år vilket i sin tur kräver en teknisk revolution. Toyota leder utvecklingen och rullande bevis på det är samt .
Två unika prototyper som ska visa vägen till ett hälsosammare klimat på moder jord. Häng med på världens dyraste provkörning - 140 miljoner på rullning!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!