Volvo i nöd och lust

Den 19 juni är ett magiskt datum för vårt svenska Kungahus. 1976 gifte sig Kungen med Silvia och exakt 34 år senare är det dags för bröllop mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Företag står i kö för att bli förknippade med den högtidliga dagen och förutom bröllopsfrimärken, tårtor, serviser och mynt finns nu även - bilar! Volvo har specialdesignat hundra exemplar, prydda med den officiella bröllopsseriens sigill, för att transportera alla gäster.

Foto:

Bilnyheter2010-06-17 06:59


"Det känns fantastiskt att Volvo får delta i en sådan stor och internationellt viktig händelse för Sverige och för svenska Kungahuset" säger Olle Axelson, informationsdirektör på Volvo Personvagnar, med ett stort leende på läpparna.

Tager ni Volvo?
Det rör sig om totalt hundra V70 och S80 i färgen "Ice White" - alla i det bränslesnåla DRIVe-utförandet med ett koldioxidutsläpp på under 120 gram. De specialdesignade bilarna hyrs av hovet och efter vigseln kommer de att säljas på den svenska marknaden. Modellerna är prydda med den officiella bröllopsseriens sigill på sidorna och har även specialgjorda instegslister medan nackstöden på förarplatsen är numrerade. 500 miljoner tv-tittare förväntas följa bröllopet som äger rum i Storkyrkan och artister som kommer uppträda under festligheterna är bland annat Carola och Roxette. Bröllopsfesten beräknas kosta minst tjugo miljoner kronor och hälften kommer Kungen själv att slanta upp medan skattebetalarna får stå för resten av kalaset. Celebra gäster från hela världen kommer att transporteras till och från sina hotell i Stockholm, men även mellan olika aktiviteter under tre dagar. Bilarna var dock tvungna att få brudparets godkännande och på frågan "tager ni Volvo" blev svaret ett rungande "JA!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!