Volvos värsting

(Göteborg) För alla er som misströstat över Volvos slätkammande och lättkörda familjebilar så erbjuds nu ett häftigare alternativ. Nya S60 R är nämligen en extrem körmaskin med hypervass motor, en sexväxlad låda och världens spänstigaste chassi. Därmed ska Volvo försöka matcha BMW:s helgonförklarade M3 - frågan är om aptitretaren faller världens mest krävande kunder i smaken?

Foto:

Bilnyheter2002-07-22 19:06

Titta noga på bilderna och se hur Volvo S60 R är på rymmen i den skoningslösa verkligheten. Jakten går igenom några långa, svepande hårnålskurvor som direkt signalerar om en väghållning utöver det vanliga. Bilen är utrustad med fyrhjulsdrift och ett unikt chassi som reglerar stötdämparna 500 gånger per sekund. Hetlevrade S60 R bjuder därmed på både sport och komfort, utan störande kompromisser.

Fartens tjusning
När Volvo ska ta det sista och avgörande klivet till bilvärldens värstingar så sparas det inte på krutet. Göteborgarna har nämligen flyttat fram gränserna och tillverkat företagets vassaste bil någonsin. Under huven jobbar en turboladdad femma på 300 hästar och 400 Newtonmeter. Det tar enbart 5.8 sekunder att accelerera till hundra och topphastigheten är begränsad till 250 km/h. Biffiga bromsar är därmed en självklarhet och de främre skivorna har en diameter på hela 330 mm och är 32 mm tjocka. Resultatet är en bromssträcka från 100 till noll på blott 36 meter. Den yttre designen är dock i diskretaste laget, men interiört har Volvo tagit ut svängarna. Instrumenttavlorna är blå med vita siffror, ratten treekrad och läderdetaljerna är sydda med kraftiga blå stygn. Som grädde på moset är S60 R utrustad med skålade sportstolar som kan beställas med obehandlat anilinläder. Om Volvos dräpare lyckas knäppa bayraren på näsan och tvinga mästaren på knä återstår dock att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!