Kombikung i indianskrud

Tjeckerna sticker ut hakan, sätter näsan i vädret och spärrar ögonen i konkurrenterna. Skoda Superb Combi är förmodligen "smartast i klassen" och bjuder på alltifrån fiffiga tillbehör till generösa utrymmen och under skalet gömmer sig den senaste tekniken.

Biltest2015-09-10 12:32


Det sägs att storleken inte har någon betydelse, men i fallet Skoda Superb Combi är det just storleken som får kunderna att falla för tjecken. Måttet mellan fram- och bakaxel har plussats på med åtta centimeter, vilket resulterat i ännu bättre innerutrymmen. Bilen mäter nu hela 486 centimeter samtidigt som bredden landar på 186 och höjden på 148.

Designen är minst sagt superb. Det eleganta nospartiet med de nya strålkastarna i kombination med sidoprofilen och taklinjen ger lite "Audi-vibbar". Även bakpartiet med den sluttande bakrutan och de sneda tvådelade bakljusen för tankarna till koncernsyskonet.


Komforten är i absolut toppklass och lämnar ingen besviken. Det generösa innerutrymmet bjuder på en ordentlig bensträckare och dessutom finns det plats för hela 660 liter bagage eller 1950 om man fäller baksätets ryggstöd. Det är mer än vad exempelvis Volvo V70 lastar och här känns det verkligen som om tjeckerna utnyttjat varje millimeter för att få ut så mycket som möjligt.

Skoda briljerar med sina smarta lösningar som de valt att kalla för "Simply Clever". Här hittar vi 24 fiffiga funktioner som bland annat inkluderar isskrapa i tanklocket, paraplyer infällda i framdörrarna, men nu även en funktion som gör det möjligt att öppna halvlitersflaskan utan att behöva släppa båda händerna från ratten.

Läs hela recensionen i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!