Med himlen som tak

(Hultsfred) På bilradion sjunger Lisa Nilsson ?himlen runt hörnet? och refrängen har aldrig varit så sann som nu. Peugeot 307 SW bjuder nämligen på en himmelsk upplevelse tack vare sitt gigantiska panoramatak av glas. Det innebär flera fördelar, men främst att hela familjen skiner upp som solen i Karlstad. Ljusterapi håller som bekant vinterdeppen borta och blir färden långtråkig kan barnen sysselsätta sig med att räkna domherrar.

Foto:

Biltest2003-01-08 08:11



Vi svenskar måtte vara det smartaste folkslaget i världen - för inget annat land har en större andel kombibilar än oss nordbor. Fördelarna är förstås många: du får in mycket last i skuffen, kan montera barnstolen smärtfritt och slipper dessutom spydiga kommentarer från svärföräldrarna. Men det är knappast ett bilval som sätter guldkant på tillvaron - men nu ska ett franskt lejon ändra på det. Så luta dig tillbaka, andas ut och låt oss presentera en blivande succé!

Iskall rysning
Jag tar plats bakom ratten och trycker på den lilla knappen som gömmer sig strax bakom armstödet. Den eldrivna jalusin försvinner sakta men säkert och genom glastaket uppenbarar sig ett härligt vinterlandskap med gnistrande iskristaller. Nu går förmodligen en iskall rysning genom din kropp vid blotta tanken på prislappen. Men både glastaket och klimatanläggning är otroligt nog inbakat i grundpriset aŽla 181,900 kronor. Det är således bara att slå sig ner bakom ratten och njuta av atmosfären. Framstolarna är alldeles förträffliga och det är nästan lika bekvämt i baksätet. Det består av tre urlyftbara stolar med ställbara ryggstöd, däremot är dynorna i hårdaste laget. Räcker inte sittplatserna för hela familjen så kan två extrastolar i skuffen beställas för 2,944 kronor styck och vips blir bilen sjusitsig. Tänk dock på att en stor del av bagageutrymmet försvinner på kuppen. Men som ordspråket säger - finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Romantik i baksätet
Under huven på vår testbil arbetar en tvålitersmotor på 137 hästar och 190 Newtonmeter. Det är en relativt pigg och dragvillig maskin som överraskar på vägen. Sprinten noll till hundra rullar på 10,5 sekunder och med plattan i mattan visar hastighetsmätaren 200 km/h. Hur är det då med köregenskaperna? Jo, det är en ovanligt lyckad kombination av komfort och stabilitet. När jag provkör nya 307 SW längs småländska vintervägar så känns fjädringen trygg och tjälskotten göre sig icke besvär. Om olyckan ändå är framme så skyddas passagerarna av dubbla krockkuddar, sidokrockkuddar, krockgardiner samt trepunktsbälten på samtliga platser. Därmed är Peugeot 307 SW ett prisvärt alternativ för såväl barnfamiljer som kärlekskranka ungdomar. Tänk dig att mysa i baksätet och genom panoramataket beundra fullmånen och ett stjärnklart himlavalv.
-Det är stil...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!