På guldrusch med Auris

Japanernas lilla guldklimp Auris säljer som smör i solsken.

Biltest2015-10-29 11:54


Nu kommer kassakon med nya fräscha motorer och ett lättare ansiktslyft, men frågan är om allt verkligen är guld som glimmar? Auris har kanske inte helt otippat fått sitt namn efter det latinska ordet "aurum" som betyder just guld. Följ med oss på guldrusch i Bryssel.

Guld, silver eller platina - hur ädel är egentligen nya Auris? Vi befinner oss mitt i Europaparlamentets hjärta, Bryssel, för att ta pulsen på storsäljaren som finns i halvkombi- och kombiutförande. Den sistnämnda har Toyota valt att kalla för Touring Sports och står för hela åttio procent av försäljningen i Sverige.

Vi tar oss en upptäcktsfärd runt vår knallblå Auris och finner att nospartiet fått sig ett lyft i form av ett mer markerat Toyota-emblem, LED-strålkastare samt ett rejält luftintag under stötfångaren.

Även baken har snitsats till, samtidigt som interiören fått sig en ordentlig uppfräschning. Pekskärmen på instrumentpanelen mäter nu sju tum och har försetts med touchskärm istället för knappar och vred. Det är här och nu som det bevisas att tillverkarens berömda livsfilosofi "kaizen" fungerar. Ordet är inte helt otippat japanska och betyder "ständiga förbättringar" och ingenjörerna har lyckats på flera punkter.

Behöver du ha med dig packning på resan så ryms upp till 672 liter bagage. Dessutom har Toyota äntligen bytt ut det trista 12-timmars uret mot en 24-timmars klocka, vilket var på "tiden".

Läs hela texten i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!