Skoda årets rookie

(Scandinavium-Göteborg) Det är många proffs som ska få fart på Tre Kronor i ishockey-VM. Ändå räcker inte idrottsstjärnor som Dahlén, Huselius, Salo, Nylander och Zetterberg till. Laget har nämligen fått förstärkning av 30 toppforwards från Tjeckien. Frågan är om Skoda Superb är förstärkningen som Hardy Nilsson behöver till sin VM-trupp?

Teknisk data Skoda Superb 1.8T

Teknisk data Skoda Superb 1.8T

Foto:

Biltest2002-05-12 17:50

Ishockey-VM är en folkfest som är djupt rotad i den svenska hockeysjälen. I media framställs tillställningen ofta som ett semesterjippo för festsugna finnar och sjungande halvpackade svenskar som tänker mer på promillen än pucken. Men det är inte hela sanningen, efter fiaskot i OS är det nämligen revansch som gäller - både på och utanför rinken. Det handlar om att skörda framgångar och till sin hjälp har Tre Kronor storspelande Skoda Superb!

Allsång på läktaren
Frågan är vad som glänste starkast utanför hockeytemplet Scandinavium? Den vackra vårsolen eller min silverglänsande testbil. Tre Kronors ledarduo Hardy Nilsson och Anders Hedberg menar definitivt att det är bilen. "En mycket bra bil för pengarna" säger hårde Hardy. "Enligt min mening är Skoda den bil som utvecklats mest under de senaste tio åren" avbryter Anders. Visst har general managern rätt - titta bara på interiören. Tänk att det här öststatsmärket hånades för bara några år sedan. Nya Superb har en påkostad inredning med perfekt detaljkvalitet. Framstolarna är dessutom bekväma och baksätet ska vi inte skriva om, det ska vi sjunga om. För i pauserna visas Skodas senaste reklamfilm på sex storbildsskärmar och när tjejen bakom ratten frågar "har ni det bra där bak i bilen" så stämmer hela publiken upp i allsång "vi har det bra, vi här bak i bilen och vi vill ej va med om nån krock".

Lockande prislapp
Men om olyckan ändå är framme så skyddas du av fyra krockkuddar, det innebär att krockgardiner erbjuds som tillbehör för 5200 kronor. Hur är då bagageutrymmet? Jo, det är riktigt stort och rymmer 462 liter eller 4158 puckar. Det är naturligtvis en viktig egenskap för ishockey-VM:s officiella bil som ska frakta spelare och deras trunkar till arenorna i Göteborg, Karlstad samt Jönköping.
En snabb motor kan också vara på sin plats och min testbil var utrustad med Volkswagens beprövade 1.8-liters turbomotor på 150 hästar. Det är en härlig maskin med bra drag från tomgång genom hela registret.
Noll till hundra rullar på 9.5 sekunder och topphastigheten är 216 km/h. Nästan allt motsvarar mina förväntningar och nu återstår det bara att se om Skodas lockande prislapp finns kvar?
Ja, naturligtvis räcker inte tre kronor denna gång utan du får lägga till ytterligare 195.897 spänn. Det innebär i sin tur att Skoda måste sälja 153 Superb för att finansiera årets ishockeyfest - sponsorkalaset kostar nämligen 30 miljoner. Snacka om årets rookie!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!