Vilket drag, Nissan!

Designen får hjärtat att bulta, färgen är helrätt och Z-emblemet i rattnavet tycks vara utskuret med en precision som hos Zorros värja. Nissan 350Z Roadster har dessutom flera likheter med den spanske superhjälten: båda är orädda och drar sig inte för att visa sina resurser. Därmed är en varning på sin plats - om ett halvår hittar våghalsen hit och konkurrenterna darrar redan av "zkräck!"

Foto:

Biltest2004-09-24 08:05

Man kan inte slita ögonen ifrån den och medtrafikanterna vrider nästan nacken ur led för att få sig en glimt. Nissan 350Z Roadster har verkligen det där extra som får entusiasterna att kasta sig över telefonen och ringa banken. Får du inte låna sisådär 400 000 kronor utan säkerhet? Jo, hälsa då kamreren att cabben är utrustad med sex krockkuddar och större delen av alfabetet vad gäller elektroniska livlinor. Den här gången lär dom behövas?
Styv & stel
Redan på håll ser man att det är något som inte riktigt stämmer. Det går liksom inte att förknippa den knallblå sportvagnen med kylaremblemet. Tänka sig att det här är en japan! Däremot underlättar det onekligen att vara en "zuperhjälte" när man äntrar kupén - det krävs nämligen en viss portion vighet och koordination för att ta plats i de skålade sportstolarna. Sittbrunnen är strikt reserverad för två och det finns inte någon tillstymmelse till baksäte. Där gömmer sig istället ett jättelikt tvärstag som får hela bilen att styvna till. Ja, det kan behövas med tanke på att den eldrivna tygsuffletten inte ger mycket till stabilitet. Under huven morrar en sexa på 280 hästar som kan piskas till 250 knutar innan elektroniken tar "ztrupgrepp". Därmed får skämtsamma ägare ta på sig Zorros ögonbindel och slängkappa med tanke på alla fartkameror!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!