Björkfors framtid ställer krav på servicen

I början av december förra året bildades Björkfors framtid. En grupp för bygdens yngre invånare. Nu har man haft en första träff och diskuterat aktuella frågor som slutade med att man ställer ett antal krav på att få bättre service.

Gruppen Björkfors Framtid diksuterade aktuella frågor

Gruppen Björkfors Framtid diksuterade aktuella frågor

Foto: Privat

Björkfors2019-02-21 14:30

Den 2 december förra året arrangerade Oppeby Bygderåd med Lars-Inge Schedenborg i spetsen en träff för de yngre invånarna i Björkforsbygden. Träffen samlade 18 personer, samtliga i 30-årsåldern.

– Vid det tillfället diskuterades de mest angelägna frågorna som gör ett boende på landsbygden och Björkfors möjligt, säger Lars-Inge Schedenborg.

Kvällen slutade med att en grupp bildades med namnet Björkfors framtid.

På initiativ av Pär Johansson höll gruppen nyligen en träff i Björkfors före detta skola som samlade 34 deltagare.

Träffen var indelad i två delar, uppföljande diskussion av mötet i december och gemensam matlagning med samkväm.

Från Oppeby bygderåd deltog Lars-Inge Schedenborg som redogjorde för bygdens utveckling och föreningsliv samt de ärenden som är aktuella.

– Det som är mycket glädjande är att Björkfors med omnejd har en positiv befolkningsutveckling med 16 personer som har flyttat in under 2018 och 2019 och fler är på väg att hit, sa Lars-Inge Schedenborg och fortsatte:

– Det vi diskuterar intensivast just nu är bredbandsutbyggnad, kommunikationer och gympasalen.

Under kvällens möte diskuterades servicen som har blivit allt sämre i bygden.

– Det är nya tider nu och vi i Björkfors framtid ställer krav. Vi vill ha tillbaka återvinningsstationen och så även våra bussförbindelser. En annan aktuell fråga är att få tillbaka förskolan som lades ner 2016 på grund av bristande underlag, men den utvecklingen har vänt och en uppstart måste ske inom den närmaste framtiden, säger Pär Johansson.

– Det är nödvändigt att vi går från nedrustning till upprustning för att göra det möjligt att leva och verka på landsbygden, säger Lars-Inge Schedenborg.

Lars-Inge Schedenborg och Pär Johansson
Lars-Inge Schedenborg och Pär Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!