"Jag älskar att driva det här stället"

Sedan starten har hon fördubblat omsättningen och förra året såldes så mycket som 6 000 räkmackor. Nu går Susanne Jonsson in på sin femte säsong vid Valö Café.

Till säsongen har Susanne Jonsson utökat sin satsning på närproducerade råvaror. "Jag är jättetaggad", säger kaféarrendatorn.

Till säsongen har Susanne Jonsson utökat sin satsning på närproducerade råvaror. "Jag är jättetaggad", säger kaféarrendatorn.

Foto: Louise Åsenheim

BJÖRKFORS2019-05-09 06:00

– Förra året var helt "outstanding", nu känns det som att vi har kommit igång på allvar. Jag älskar verkligen att driva det här stället, det är helt underbart, säger kaféarrendatorn.

Vid månadsskiftet slog hon upp portarna till sommarpärlan i sjön Björkern och nu väntar en säsong, som sträcker sig till augusti månad, där Susanne Jonsson utökar sin satsning på närproducerade råvaror.

– Det är många som uppskattar mitt koncept, med så mycket närproducerat som möjligt, så i år har vi också en Kindamatstallrik på menyn, berättar hon.

Det nuvarande arrendeavtalet med Björkfors GoIF sträcker sig även över nästa säsong.

– Då hoppas jag kunna få kaféhuset renoverat, dels för att förbättra arbetssituationen, men också för att kanske kunna investera i en glassmaskin.

Några av sommarens höjdpunkter på Valö:

Allsång med Leo & Katarina, 26 maj

Nationaldagsfirande, 6 juni

Midsommarfirande, 21 juni

Hantverksmarknad, 21 juli

Valöfesten med Ikaros, 17 augusti

Smidesfestival, 31 augusti - 1 september

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!