När vi når henne via telefon håller hon på att packa ihop sin sjunde säsong som kaféarrendator på ön i sjön Björkern. Ungefär 8 000 räkmackor och nästan lika många hamburgare har sålts under den gångna sommaren. Besökarna uppskattas till cirka 15 000 till antalet.
– Säsongen har varit fantastisk och jag var lite mer förberedd, med fler anställda, det här året. Det har inte varit lika stressigt som förra sommaren och vi har inte behövt att jobba ihjäl oss, förklarar Jonsson och fortsätter:
– Vi har varit ett tiotal personer som har jobbat här samtidigt och det här stället mäktar inte med fler medarbetare, i år nådde vi någon slags maxgräns. Jag tycker inte heller att det ska vara mycket fler människor som kommer hit. Vi ska fortsätta att vara genuina.
Pandemisommaren 2020 summerades som en "rekordsommar". I år nåddes inte riktigt samma nivå.
– Vädret är en stor aspekt i det hela. Under augusti har det varit lite sämre, berättar Jonsson.
– Vi har inte upplevt några negativa effekter av pandemin även om det har funnits en oro för personalen. Som tur är har vi klarat oss helt och hållet från smitta, fortsätter hon.
Täcker intäkterna de ökade kostnaderna för exempelvis personal?
– Ja, i det stora hela tycker jag att det fungerar bra. Under de sista åren har jag kunnat ta ut en lön som motsvarar mitt arbete.
– Känslan och måendet efter den här säsongen är helt klart bättre än efter förra, konstaterar Jonsson.