Hon gick vidare till distriktsfestival

Nathalie Huhtinen, Blackstad, har gått vidare till nästa nivå i musiktävlingen Livekarusellen, som avgörs i Kalmar den 7 april.

Nathalie Huhtinen, till vardags florist, har gått vidare i en musiktävling.

Nathalie Huhtinen, till vardags florist, har gått vidare i en musiktävling.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Blackstad2019-04-05 21:00

Alla som är med i Livekarusellen är garanterade minst tre spelningar, och dem har Nathalie redan klarat av. De hölls i Växjö, Jönköping och Kalmar.

Till Kalmar återvänder hon nu för att spela i distriktsfestivalen där. Från varje distriktsfestival utses en segrare, som går vidare till riksfestivalen i Norrköping den 1 juni. Arrangör är Studiefrämjandet.

Nathalie bodde som barn på Värmdö, men familjen flyttade till Västerviks kommun 2007, när hon var 13 år. Nu bor hon i Blackstad.

Till vardags är hon florist på Butik Blomstra i Gamleby. På fritiden skriver hon musik, bland annat.

Det hela började för ungefär ett år sedan, då hon översatte en låt till svenska. Det gav mersmak. Hon testade att göra helt egna låtar, både text och musik.

– Sedan har det bara flutit på. Det bara kommer nytt hela tiden, säger hon glatt.

Ibland räcker det med att hon sätter sig med gitarren och börjar spela lite och sjunga, och så blir det bara en låt. Ibland på svenska, ibland på engelska. Oftast blir hon mest nöjd med de låtar som bara kommer till henne på det sättet, än om hon får traggla fram dem.

Nathalie kan tycka att det är lite läskigt att framföra egna låtar, som hon har lagt ner mycket av sig själv i, men gläder sig åt att hon har fått väldigt fin respons.

När hon uppträder på distriktsfestivalen i Kalmar är det under artistnamnet N.A.T.H.A. Det är en jury som, tillsammans med publikens röster, avgör vem som går vidare till riksfestivalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!