Mackfrågan är löst - med en nyckel

I slutet av december stängde Qstar sin mack i Blackstad. Orsak: oenighet angående avtal. Nu är macken åter öppnad och parterna överens.

Nu kan man återigen tanka drivmedel i Blackstad.

Nu kan man återigen tanka drivmedel i Blackstad.

Foto: Kristina Westring

Blackstad2019-01-23 18:00

Nu går det återigen att tanka i Blackstad. Redan under tisdagen drog pumparna för bensin i gång och i slutet av veckan kommer även dieseltanken vara fylld.

– Jag är glad att situationen är löst och att Blackstad i fortsättningen får ha en mack. Allt löste sig med en nyckel, säger Alex Hart, ägare av fastigheten som Qstar arrenderar mark av.

Det var i höstas som Alex Hart, som då nyligen hade köpt fastigheten och startat upp lunch- och cateringverksamhet, upptäckte att det inte fanns någon separat mätning av elen från Qstarstationen. Qstar betalade en summa fastställd i avtal med den tidigare fastighetsägaren. En summa som Alex Hart ansåg var orimligt låg. Han kontaktade Qstar för att omförhandla avtalet, men stötte på patrull. Det hela slutade med att Qstar stängde macken. För några veckor sedan klev Västerviks kommun in.

– Det är angeläget att service finns kvar på landsbygden och eftersom läget var låst mellan parterna kontaktade vi dem för att se vad som hänt, säger Rickard Ljunggren, mark- och exploateringsingenjör från Västerviks kommun.

I tisdags möttes representanter från Qstar, Alex Hart och Rickard Ljunggren. En till synes enkel lösning presenterades. I det elskåp som ägs av Qstar fanns en elmätare. Nu ska Alex Hart få nyckel till skåpet för att kunna läsa av mätarställningen.

Ann-Sofi Magnusson, marknadsansvarig på Qstar bekräftar att Alex Hart kommer att få tillgång till elskåpet.

Mätaren fanns i skåpet. Varför kom ni inte överens tidigare?

– Vi diskuterar inte detaljer. Det vi har nu är en överenskommelse.

Alex Hart är lättad över att frågan kring Qstars elförbrukning är löst.
Alex Hart är lättad över att frågan kring Qstars elförbrukning är löst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om