Efter krocken – man misstänkt för brott

En man från Västerviks kommun är misstänkt för brott efter olyckan vid Grönhult under måndagen.

Olyckan har skett i Grönhult, i en trevägskorsning, längs vägen mellan Blackstad och Toverum.

Olyckan har skett i Grönhult, i en trevägskorsning, längs vägen mellan Blackstad och Toverum.

Foto: Läsarbild

Blackstad2023-08-21 16:34

Det var vid 16.20 under måndagen som räddningstjänsten larmades om en trafikolycka med flera fordon inblandade, väster om Blackstad. Snart stod det klart att det var en motorcykel och en personbil som var inblandade i krocken, båda fordonen framfördes av män.

Olyckan skedde precis vid infarten till Grönhult, i trevägskorsningen, längs vägen mellan Blackstad och Toverum. Räddningstjänsten kom till platsen vid 16.45-tiden, enligt vittnesmål från förbipasserande.

Räddningstjänsten kunde konstatera att föraren av motorcykeln var allvarligt skadad och mannen lastades i ambulans för färd mot Västerviks sjukhus, där han senare blev inlagd på vårdavdelning för att få fortsatt vård för sina skador.

Enligt polisen är den drabbade en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Vimmerby kommun.

Föraren av bilen ska däremot inte behövt vård efter kollisionen.

Vid 18-tiden var man klara med arbetet på platsen och vägen som varit avspärrad en tid kunde återigen öppnas.

Polisen kom också till platsen och föraren av personbilen, en man från Västerviks kommun, är nu misstänkt för brott i samband med olyckan. 

Enligt polisen misstänker man att mannen inte iaktagit väjningsplikt när han skulle svänga vänster in mot Grönhult, han kom från Vimmerbyhållet. Det ledde till att motorcyklisten körde in i sidan på mannens bil. Bilföraren är även misstänkt för vållande till kroppsskada.

Karta: Här skedde olyckan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!