Restaurangen kan bli ny servicepunkt

Tant gul i Blackstad ser ut att bli en av kommunens nio servicepunkter med start under våren.

Till våren kan Tant gul i Blackstad bli en av kommunens servicepunkter.

Till våren kan Tant gul i Blackstad bli en av kommunens servicepunkter.

Foto: Kristina Westring

Blackstad/Blankaholm2019-01-29 08:00

Tidigare var det Blackstad lanthandel som hade uppdraget som servicepunkt. I och med ägarbyte av fastigheten i höstas lades servicen på is. Nu är det återigen aktuellt. När vi träffade Alex Hart, i samband med att Qstar drog i gång sina drivmedelspumpar i förra veckan, berättade han att luncher och catering kommer att starta igen i mitten av mars. Renovering av fastigheten är på gång och bland annat kommer ytan för gäster att utökas.

LÄS MER:Storsatsning på restaurangen i sommar

Enligt Rickard Ljunggren, mark- och exploateringsingenjör vid Västerviks kommun, finns det goda möjligheter för Tant gul att bli servicepunkt.

Servicepunkter i kommunen startade i januari 2015 och för närvarande finns det åtta stycken. Enligt kommunens hemsida är det Blankaholms lanthandel, Odensvi lanthandel, Matöppet Gunnebo, Handlar'n i Totebo och Hjorted, Coop nära Edsbruk, Ica nära Ukna och Handelsboa på Hasselö. Alla förutom den på Hasselö har öppet året runt. Ett avtal med kommunen reglerar vad servicepunkten ska tillhandahålla vilket kan vara: internetuppkopplad dator, turistbroschyrer och möjlighet att fika. Vissa servicepunkter hjälper till att hitta information på kommunens hemsida och ger tips på besöksmål.

Lars Linné driver Blankaholms lanthandel sedan drygt ett år tillbaka.

– Här ordnar vi även olika events i byn. Nu senast var när vi tog ner julgranen. I vårt uppdrag ingår det att hålla byn levande.

Stödet från Västerviks kommun för att vara servicepunkt varierar från 25 000 upp till 100 000 kronor per år.

LÄS MER:Mackfrågan är löst – med en nyckel

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!