Våldsamt motstånd när polis omhändertog berusad tonåring

Tumultartade scener utspelade sig vid Frödinge bygdegård vid 22-tiden på fredagskvällen i samband med polisingripande. Polisen söker nu en person som misstänks för blåljussabotage.

Tumult uppstod när polisen skulle omhänderta en yngling som var berusad.

Tumult uppstod när polisen skulle omhänderta en yngling som var berusad.

Foto: Anders Törnström

Blåljusutryckningar2024-09-16 10:58

Det var på fredagskvällen i förra veckan som polisen fick vetskap om att det stod ett 25-tal ungdomar och drack alkohol utanför bygdegården i Frödinge.

På plats beslutar polisen sig för att omhänderta en 18-åring som ansågs alltför berusad. Tonåringen sätter sig då till motvärn och gör våldsamt motstånd bland annat genom att kränga med kroppen.

Ett tio-tal ungdomar protesterade aktivt mot ingripandet men framförallt en person gick ett steg längre och försökte frita den omhändertagne genom att komma förbi poliserna. En polis försöker då skydda sina kollegor genom att spreja individen med tårgas. Efter det så ger personen upp och lugnar ned sig.

Polisen misstänker nu personen för sabotage av blåljusverksamhet. Dock saknar man identitet på individen och efterlyser tips från allmänheten.

– Vi är intresserade av att veta vem det är och är tacksamma för tips, säger polisens förundersökningsledare Anders Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!